Спорт та фітнес

Тренування в тренажерному залі спортсменів не силових видів спорту

Сьогодні розберемо процес побудови тренувальної програми в несилових видах спорту. Дана тренувальна програма використовується в якості додаткової до основного навантаження і специфіці спорту. У мікроциклі 3 тренування:1-а:силове тренування, з контрольними точками, для відстеження прогресу.

Всі вправи вибираються таким чином, щоб прямо або побічно впливали на результат. 2-а:тренування на розвиток фізичних якостей спортсмена, які найбільшим чином передають специфіку його спорту, в тому числі спрямована на розвиток балансу, швидкості, нервово м’язової координації, імітацію рухів зі спорту, яким він(а) займається. 3-й:Відновлювальна.

Легка калістеніка, МФР, стретч, тренування нетривала за часом. У більшості випадків: чим спортсмен сильніше і менше його вага, тим більше можливостей і переваг: менше травм, він швидше, спритніше, сильніше в порівнянні з іншими гравцями. На що звернути вніманіе1.

Силова в тренажерному залі повинна проходити у вечірній час, або в окремий тренувальний день, для найкращого відновлення. 2. Тренування на розвиток фізичних якостей повинна бути спрямована на розвиток тих якостей спортсмена або спортсменки, які стануть в нагоді їм в їх основному виді спорту.

Також особливу увагу слід приділити розвитку мітохондрій, зокрема тих м’язових груп, які найбільш часто використовуються спортсменом. Специфіка спорту є основоположним фактором розвитку балансу, координації, швидкості та інших фізичних якостей спортсменки. Наприклад, якщо ви займаєтеся веслуванням, це може бути тяга горизонтального блоку, як в багатоповторному режимі всередині амплітуди, так і одновторні тяги з інтервалом відпочинку до 45 секунд з максимальними вагами.

3. Розтяжка потрібна обов’язкова, вона допоможе оберегти вас від травм, а також позбавить від болю в м’язах, так як допоможе в створенні міофібрил однакової довжини. Однак, не слід забувати, що зайва гнучкість може нашкодити вам в залежності від виду спорту, яким займаєтеся.

4. Окремим фактором, який заслуговує на увагу є ваша вага, при необхідності потрапляння у вагову категорію. Краще заздалегідь потихеньку повертати вагу в норму, ніж вдаватися до методик згонки ваги, які використовують представники бойових мистецтв.

Мені часто не зрозуміло, чому дієтологи не починають працювати зі спортсменами за 1, 5 – 2 місяці до старту, з метою поступового зниження ваги, на мій погляд, це може дати додаткову перевагу в день змагань, так як відновлення і передзмагальна підготовка пройдуть легше. Якщо вам необхідно скинути вагу відповідно тренування будуються з метою жиросжигания і досягнення оптимальних результатів власну вагу / виступ на змаганнях. 5.
Розвиток силової складової в багатьох видах спорту має бути в пріоритеті. Немає ніякого сенсу ставити рекорди пауерліфтингу, але бути сильніше своїх опонентів буде величезним плюсом. Наприклад, якщо людина вагою 50кг підтягнеться з вагою (50кг) або зробить тягу до поясу 100 кг він практично напевно підтягнеться 50 разів, це говорить про те, що максимальна сила має безпосереднє відношення і прив’язку до витривалості спортсмена!