Актуальне (поради)

Боротьба з ділянками скупчення грибка на стінах

Чорна цвіль-узагальнене поняття. Цвіль ж в прямому значенні-це скупчення певного виду грибка, зосереджене в конкретному, часто вологому місці. Видів грибків на стінах існує незліченна безліч.

Деякі з них, в тому числі і проявляються у вигляді чорної цвілі, дуже небезпечні для здоров’я. Вони можуть стати збудниками грибкової пневмонії або викликати сильну алергічну реакцію. Доцільність і необхідність боротьби з чорною цвіллю в будинку незаперечна.

З’являється цвіль зазвичай в місцях з підвищеною вологістю: на трубах в кухні та санвузлі, на стиках стіни і підлоги у ванній, між плиток кахлю, на стінах, в яких порушена герметизація. Також, в квартирах над підвалом або з торцевими стінами, не утепленими зовні, грибок на стінах та інших поверхнях з’являється частіше і у великих кількостях, ніж в квартирах, розташованих в середині будинку. Перш за все, не рекомендується соскребать цвіль насухо – вона швидко пошириться по кімнаті і, неминуче, потрапить в легені.

Потрібно акуратно стерти верхній шар цвілі губкою, змоченою в теплій мильній воді. Це слід робити в гумових або латексних рукавичках. Мочалку викинути.

Потім відкрити вікна в приміщенні, направити вентилятор від джерела ураження грибком на стінах, таким чином, просушити місце скупчення цвілі. Потім обробити антисептиком, знову просушити. Після закінчення всіх робіт, місце ураження необхідно обробити протигрибковою ґрунтовкою, призначеної для даного матеріалу.

Щоб уникнути появи грибка на стінах в подальшому, потрібно частіше провітрювати приміщення. У оселях з підвищеною вологістю доцільно придбати і застосовувати осушувачі повітря. Це прилад, що збирає в себе зайву вологу з повітря.

Антисептики для обробки поверхні, ураженої грибком, можна використовувати різні. Куплені в магазині вельми токсичні, тому обробку слід проводити в спеціальних захисних засобах для органів дихання і в той час, коли поблизу немає маленьких дітей. Існують також народні засоби, що видаляють грибок на стінах.

Це масло чайного дерева (у співвідношенні 1:1 з водою), оцет (5% в чистому вигляді), витяжка з насіння грейпфрута (25 крапель+2 склянки води), перекис водню (не розбавляючи), аміак (50 на 50 з водою), відбілювач (1:3 з водою). Для боротьби з локальним зараженням поверхні чорною цвіллю, необхідно знімати верхній шар покриття і усувати причини її появи – неправильне утеплення стін, несправна сантехніка, порушення Пі будівництві. Тому в такому випадку краще вдатися до допомоги професіоналів.
Антисептик для деревини-який выбратьДренажные мати-застосування і способи укладання