Харчування та дієти

Як підрахувати калорійність багатокомпонентної страви?

Я люблю готувати сама, але коли виникає необхідність скинути пару зайвих кілограм, підрахунок калорійності не виходить коректно здійснити. Наприклад, я дотримуюся високожирової дієти, і, відповідно, всі страви в Моєму меню – дуже калорійні. А страви в лічильниках калорій спочатку складені за принципами ПП (тобто якщо це і котлета, то вона – без масла, частіше на пару).

Зрозуміло, що кето-котлета буде в рази калорийнее, ніж ПП-котлета. Ось саме на такий випадок і підійде метод підрахунку калорійності страви, описаний нижче. Салат з курячої печенідля прикладу: вважаємо, скільки калорій в салаті з печінки.

Для цього треба знати точну вагу кожного інгредієнта, що входить до складу страви. 1. Зважуємо продукти на вагах: морква – 200глук-200гпечень куряча – 500гурец свіжий -200гяйца відварні -160гмайонез – 70 г2.

Знаходимо в Інтернеті будь-який лічильник калорій, і вбиваємо всі продукти:з даної кількості продуктів виходить 1330 г із загальною калорійністю 1559 ккал. 3. Як дізнатися, скільки ккал в 200 г даного салату?Завдання вирішується методом пропорції, де Х – це число калорій на порцію 200 г:1559 ккал*200г = 1330г*х ккал 1330г х = 311800х = 311800/1330 гХ = 234 ккал, в 200 г салату з печінки – 234 ккал.

Відповідь завжди округляємо. Звичайно, простіше знайти вже в лічильнику калорійності назву салату, ввести передбачуваний розмір порції, але мій особистий досвід показує, що щодо багатокомпонентних страв лічильники калорій не завжди точні. Іноді буває, що калорійність страви (в більш, ніж два рази) завищена або занижена.
Думаєш, що вжив свою добову норму калорій, а на ділі, виявляється, що переїв або недоїв.

Related posts

Leave a Comment